IntraSol Zonwering & Rolluiken

Dit is waarom rolluiken inbraakwerend zijn

In Nederland wordt er jaarlijks veel ingebroken in huizen. Hoewel woningen steeds beter zijn beveiligd, worden inbrekers ook steeds handiger om snel en ongezien een woning binnen te komen. Rolluiken bieden een sterke beveiliging tegen inbrekers, in dit artikel vertellen wij waarom.

Voordelen van een rolluik

Als u zich niet veilig voelt in uw woning of u uw eigendommen graag optimaal wilt beschermen, dan is het aanschaffen van inbraakwerende rolluiken een goede oplossing. Vooral bij woningen op de begane grond of bij ramen dicht bij een dakterras, zorgen een inbraakwerende rolluiken voor veiligheid en comfort.

Rolluiken jagen niet alleen inbrekers weg, maar zorgen ook voor glasbeveiliging bij storm. Nog een bijkomend voordeel van een rolluik is de isolerende werking: in de zomer houdt het de warmte buiten en fungeert uw rolluik direct voor zonwering, waardoor in huis lekker koel blijft. In de winter zorgt het voor een extra laag, waardoor de warmte niet naar buiten kan ontsnappen.

Zijn alle rolluiken inbraakwerend?

In de markt zijn veel verschillende soorten rolluiken te vinden. Al deze rolluiken zijn inbraakvertragend, maar ze zijn niet allemaal inbraakwerend. In het aanzicht verschillen deze rolluiken nauwelijks van elkaar, waardoor ook een inbraak vertragend rolluik inbrekers zal afschrikken. Het kost namelijk veel tijd om een rolluik te forceren en daarbij maakt het veel lawaai. Laten dat nou net twee factoren zijn waar inbrekers niet op zitten te wachten. Ze gaan dus eerder op zoek naar huizen die snel aangepakt kunnen worden.

Wilt u écht zeker zijn dat inbrekers niet binnen kunnen komen, ga dan voor inbraakwerende rolluiken. Deze rolluiken hebben een blokkerende functie wanneer ze worden opgetild vanuit de buitenkant. U kunt daarnaast bij de aanschaf van een rolluik letten op twee keurmerken die garantie geven over de inbraakwerende functie. Het WK3 keurmerk geeft garantie over de weerstandsklasse. Het PKVW keurmerk – Politiekeurmerk Veilig Wonen – geeft aan dat een product bijdraagt aan de algehele veiligheid van uw woning.

Besturing rolluik

Er zijn verschillende opties mogelijk voor de besturing van inbraakwerende rolluiken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een handmatig systeem met een band- of koordopwinder, een bestuurbaar rolluik met een afstandsbediening of een rolluik die aangesloten is op een smart-systeem. Bij de laatste optie maakt u gebruik van een app op uw telefoon om het rolluik te bedienen.

Inbraakwerende rolluiken aanschaffen

Wilt u uw woning graag inbraakwerend maken, dan is een rolluik dé oplossing. Benieuwd naar welk type rolluik aansluit bij uw wensen en woning? Neem gerust contact met ons op, wij adviseren u graag over de mogelijkheden. 

Terug naar nieuwsoverzicht