My CMS Zonwering & Rolluiken

Bedieningsmogelijkheden van uw zonnescherm: de opties uitgelicht

Hoewel al onze zonneschermen met de optie tot handmatige bediening kunnen worden geleverd, kiezen steeds meer klanten voor een geavanceerd zonnescherm met elektrische bediening. We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt over de werking van een elektrisch zonnescherm, alvorens u de afweging maakt hiervoor te kiezen. In dit artikel geven wij meer informatie over de verschillende bedieningsmogelijkheden van onze zonneschermen en leggen wij de voordelen van een elektrisch bediend zonnescherm uit.

Waarom kiezen voor elektrische bediening?

We zien dat steeds meer klanten de elektrische bedieningsmogelijkheid verkiezen boven handmatige bediening van hun zonnescherm. Elektrische bediening biedt dan ook een aantal voordelen. Zo is het, als u voor meerdere ramen of raampartijen een zonnescherm afneemt, mogelijk de bediening hiervan te schakelen. Met één druk op de knop laat u zo de verschillende zonneschermen rondom het huis zakken. Uiteraard blijven de schermen ook afzonderlijk van elkaar bedienbaar. Daarnaast biedt elektrische zonwering uitkomst voor ouderen of mensen met een ziekte of handicap. Elektrische bediening kost niet meer moeite dan een druk op de knop van de afstandsbediening. Er hoeft niet naar een hendel worden gereikt en kracht in de handen en armen is overbodig. Dit in tegenstelling tot handmatige bediening, waarvoor kracht in de armen een vereiste is.

Hoe ziet een zonnescherm met elektrische aandrijving eruit? 

Wij krijgen vaak de vraag hoe een elektrisch zonnescherm eruitziet. Sommigen zijn daarbij in de veronderstelling dat een aparte kast voor de motor van het scherm geplaatst moet worden. Wij leveren onder andere onze knikarmschermen elektrisch. Daarnaast kunnen ook onze uitvalschermen en markiezen met elektrische bediening worden geleverd. Bij voorgenoemde voorbeelden van zonwering is de motor in de raambevestiging van het scherm verwerkt, op zo’n manier dat u deze vanaf de buitenkant niet kunt zien. Een elektrisch zonnescherm is dus vrijwel niet te onderscheiden van een zonnescherm met handmatige bediening.

Hoe werkt een elektrisch bedienbaar zonnescherm?

Een elektrisch bediend zonnescherm kan, net als een handmatig bediend zonnescherm, op maat voor u worden gemaakt. Na installatie door onze professionals is het zonnescherm direct klaar voor gebruik. Voor de bediening wordt een knop vlakbij het zonnescherm geplaatst en krijgt u bovendien een afstandsbediening om het scherm ook op afstand te kunnen bedienen. Zo kunt u bijvoorbeeld het scherm laten zaken vanaf een andere verdieping van uw woning. Ook als u op een terras onder het zonnescherm zit kunt u het scherm zonder hiervoor naar binnen te hoeven met de afstandsbediening naar wens laten opgaan of juist laten zakken.

Zijn uw vragen over de verschillende bedieningsmogelijkheden beantwoord, of kunnen wij u misschien nog ergens mee helpen? Bij vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Terug naar nieuwsoverzicht