My CMS Zonwering & Rolluiken

Doek knikarmschermen reinigen; 5 tips

Als u heeft geïnvesteerd in een knikarmscherm, wilt u natuurlijk dat het doek zo lang mogelijk mooi blijft. Over het algemeen geldt: onderhoud is behoud, dus wanneer u het zonnescherm met regelmaat schoonmaakt, zal deze langer meegaan. Vraagt u zich af hoe u het reinigen van het doek moet aanpakken? Lees hieronder onze 5 tips.

Tip #1: Borstel uw zonnescherm minstens één keer per jaar schoon

Een grondige reinigingsbeurt is niet per se elk jaar nodig, maar borstel in elk geval uw knikarmscherm (inclusief doek) eens per jaar schoon. Verschijnen er in de loop der jaren vlekken in, dan raden wij wel aan om het zonnescherm jaarlijks grondiger te reinigen.

Tip #2: Plan de schoonmaak in het voorjaar

Of u nu beschikt over standaardschermen of knikarmschermen op maat, maak ze altijd in de lente schoon, aangezien ze in de zomer en winter het meeste te verduren hebben gehad. Na een reiniging in het voorjaar is het scherm ook weer klaar voor de zomer. Ga ’s ochtends of aan het eind van de dag aan de slag, wanneer de zon niet zo fel is, of beter nog, wanneer het bewolkt is. Raadpleeg van tevoren de weersvoorspelling om zeker te maken dat je het doek volledig droog kunt oprollen.

Tip #3: Gebruik goede reinigingsmiddelen

Wat u in ieder geval gebruikt, is (lauw)warm water. Om hardnekkiger vuil weg te krijgen, voegt u hier een schoonmaakmiddel aan toe, zoals een speciale zonneschermreiniger – gebruik in elk geval géén agressieve chemische middelen. U kunt ook voor azijn kiezen om groene aanslag te verwijderen en verbleekte kleuren gedeeltelijk terug te halen. Houd er rekening mee dat schimmelvlekken en ‘weervlekken’ bijna niet verdwijnen.

Tip #4: Maak het héle scherm schoon

Reinig het gehele zonnescherm en niet alleen de vlekken, om kleurverschil te voorkomen. Maak eerst de bak van het zonnescherm schoon met lauw water, rol daarna het doek uit en borstel met een zachte borstel het losse vuil van het scherm af (druk niet te hard). Vervolgens kunt u gaan poetsen met een spons; laat het sopje minstens een kwartier intrekken. Spoel hierna het doek af met schoon, eventueel koud, water uit een tuinslang of emmer. Laat het zonnescherm volledig opdrogen en breng dan een impregneermiddel aan op het doek. Wacht opnieuw tot deze helemaal droog is, en haal tot slot een doek met lauwwarm water over de armen van het zonnescherm.

Tip #5: huur een gespecialiseerd bedrijf in voor een grote onderhoudsbeurt

Ondanks dat u zelf heel veel kunt doen, zou u uw knikarmscherm eens in de drie jaar grondig kunnen laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Deze haalt niet alleen het hardnekkigste vuil uit het doek, maar zelfs schimmel- en weervlekken.

Meer weten over doek knikarmschermen reinigen? Neem vrijblijvend contact op

Met een goed onderhouden knikarmscherm kunt u jarenlang genieten van de perfecte bescherming tegen de zon. Wij helpen u graag met het uitzoeken en installeren van het ideale scherm dat naadloos aansluit op uw behoeftes. Bel 078 677 1557 of neem per e-mail contact met ons op.

Terug naar nieuwsoverzicht