My CMS Zonwering & Rolluiken

Elektrische zonnescherm gaat niet meer omhoog: 3 veelvoorkomende problemen

Zonneschermen zijn ideaal: ze houden in de zomer de zon buiten en de koelte binnen, maar komen in andere seizoenen ook van pas doordat ze – onder andere – privacy bieden en decoratief zijn. Zonwering is handmatig te bedienen, maar handiger is het als een zonnescherm op elektriciteit werkt, met een schakelaar of afstandsbediening. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat het zonnescherm reageert op uw aanwijzingen. Wilt u het scherm omhoog sturen maar beweegt hij niet? Het kan zijn dat een van deze 3 veelvoorkomende problemen aan de hand is. 

Probleem 1: onderdelen van de uitvalarm zitten los 

Als een elektrisch knikarmscherm vast zit en niet omhoog of omlaag beweegt, kan er sprake zijn van een defect in de uitvalarm. Wellicht zit de pen die beide delen van de arm met elkaar verbindt, niet meer goed vast. 

Probleem 2: de interne motor is niet goed afgesteld

In de motorvan elektrische zonwering zitten veren die intrekken wanneer het scherm omhoog wordt gebracht. Ze helpen het zonnescherm op z’n plaats te houden wanneer de hefbeweging stopt. Deze interne veren moeten mogelijk na verloop van tijd opnieuw worden afgesteld om goed te kunnen functioneren. Tijd om te resetten dus!

Probleem 3: de stekker zit er niet in

Zo simpel kan het zijn: misschien zit de stekker van het elektrische zonnescherm wel niet meer in het stopcontact. Dit is een eenvoudige verklaring voor waarom uw zonnescherm niet meer omhoog komt, en het probleem is zeer eenvoudig te verhelpen.

Wat nu: uw elektrische zonnescherm gaat niet meer omhoog

U kunt proberen het scherm zelf te repareren. Werk hierbij van buiten naar binnen om de oorzaak van het probleem te vinden: controleer eerst de bediening en wees buiten niet bang om een schroevendraaier te gebruiken. Veel onderdelen zijn door uzelf te vervangen, als u zich maar goed informeert over de reparatie. 

Voorkomen is beter dan genezen

Een tip om uw zonnescherm zo lang mogelijk mooi en functionerend te houden, is om het scherm omhoog te halen bij harde wind. Als u weet dat het hard gaat waaien of als het al flink stormt, doet u er goed aan de zonwering in te klappen. Daarmee voorkomt u dat de constructie beschadigt (en dat er scheuren ontstaan in het doek). Het kan zijn dat u alle mogelijke voorzorgsmaatregelen hebt genomen, maar dat uw zonnescherm tóch kapot is gegaan en niet meer te repareren valt. Is uw zonnescherm toe aan vervanging? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Terug naar nieuwsoverzicht