My CMS Zonwering & Rolluiken

Wat is het verschil tussen een knikscherm en een uitvalscherm?

Bij het kiezen van de juiste zonwering voor uw woning of terras is het belangrijk om te weten welk type scherm het beste bij uw behoeften past. Twee populaire opties zijn het knikarmscherm en het uitvalscherm. Hoewel ze beide effectieve zonweringoplossingen zijn, hebben ze verschillende kenmerken en functionaliteiten. In dit artikel leggen we het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm uit, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een knikarmscherm? 

Wat is een knikarmscherm? Een knikarmscherm is een zonweringtype dat veel wordt gebruikt voor terrassen en buitenruimtes. Het belangrijkste kenmerk van een knikarmscherm is de aanwezigheid van horizontale armen die kunnen worden uitgeklapt en ingeklapt. Deze armen maken het mogelijk om een groot gebied te bedekken zonder dat er verticale steunen nodig zijn. Hierdoor blijft het onderliggende gebied volledig vrij en kunt u genieten van onbelemmerd uitzicht en vrije bewegingsruimte. Knikarmschermen bieden optimale bescherming tegen de zon en zijn geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes.

Wat is een uitvalscherm? 

Wat is een uitvalscherm? Een uitvalscherm is een andere veelgebruikte vorm van zonwering. Het verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm is dat een uitvalscherm geen horizontale armen heeft. Het bestaat uit een doek dat verticaal naar beneden hangt en wordt ondersteund door twee of meer armen die in een vaste positie worden gehouden. Een uitvalscherm is ideaal voor ramen op hogere verdiepingen waar bescherming tegen de zon vereist is zonder dat er behoefte is aan een grote uitval. Het biedt een eenvoudige en functionele oplossing, waarbij het doek de zonnestralen blokkeert en tegelijkertijd voldoende ventilatie mogelijk maakt.

Verschil knikarmscherm en uitvalscherm

Het belangrijkste verschil tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm ligt in hun toepassingen en esthetiek. Een knikarmscherm is ideaal voor terrassen en buitenruimtes waar u bescherming tegen de zon wilt combineren met een ruimtelijk gevoel. Het biedt flexibiliteit en vrijheid van beweging. Een uitvalscherm daarentegen is meer geschikt voor ramen en gevels waar de nadruk ligt op eenvoudige functionaliteit en efficiënte zonwering. Beide schermtypen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, zodat u een scherm kunt kiezen dat perfect past bij uw specifieke behoeften en de esthetiek van uw huis of terras.

Een weloverwogen keuze

Bij het kiezen tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke zonweringbehoeften en de toepassing ervan. Als u een ruim terras heeft en op zoek bent naar maximale bescherming tegen de zon, gecombineerd met flexibiliteit en een ruimtelijk gevoel, dan is een knikarmscherm de ideale keuze. Als u echter op zoek bent naar eenvoudige functionaliteit voor ramen en gevels, waarbij efficiënte zonwering en voldoende ventilatie belangrijk zijn, dan is een uitvalscherm juist een uitstekende optie.

Heeft u meer vragen over wat het verschil is tussen een knikarmscherm en een uitvalscherm? Wij helpen u graag!

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en een vlotte installatie. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met ons op!

Terug naar nieuwsoverzicht