My CMS Zonwering & Rolluiken

Hoe kiest u de juiste zonwering?

Zonwering is ontzettend populair dankzij de vele voordelen die het met zich meebrengt: het biedt verkoeling in de zomer, creëert schaduw, zorgt voor privacy en verhoogt de woningwaarde. Maar hoe kiest u nu de juiste zonwering uit? In dit blogartikel geven wij u een aantal tips. 

Zonwering kiezen: de keuze is reuze 

Er zijn verschillende soorten zonwering om uit te kiezen, allemaal met hun eigen voordelen en eigenschappen. Denk bij uw keuze goed na over het doel van de zonwering: wilt u alleen uw huis koel houden of wilt u bijvoorbeeld ook een schaduwplek op het terras creëren? Wij hebben in ieder geval de meest voorkomende zonwering voor u op een rij gezet:

  • Uitvalschermen: Dit is een van de meest toegepaste en bekendste zonneschermen. De eenvoudige constructie bestaat uit twee vaste armen waarmee het scherm kan worden in- en uitgeklapt. Met een uitvalscherm blijft zowel de temperatuur in huis als onder het scherm aangenaam.
  • Knikarmschermen: Deze zonwering is ideaal wanneer u schaduw wilt creëren boven uw terras. De armen van het scherm zitten vlak onder het doek, waardoor een vrije doorloop hieronder mogelijk is.   
  • Screens: Wanneer u weinig ruimte heeft voor zonwering, is een screen een goed alternatief. Screens openen en sluiten verticaal, waardoor ze nauwelijks ruimte in beslag nemen. Screens verkoelen uw woning, maar zijn niet geschikt om schaduw te creëren op een terras. Wel kunt u door het screendoek van binnen naar buiten kijken. 
  • Rolluiken: Dit zijn oprolbare lamellen die bij volledige verspreiding een pantser vormen voor het raam, u kunt hierdoor dus niet naar buiten kijken. Dit zorgt er wel voor dat ze naast een verkoelende werking ook geluidswerend en isolerend werken.

Bediening van de zonwering 

Naast het type zonwering, staat u ook voor een keuze op het gebied van bediening. Dit heeft alles te maken met het gebruiksgemak van de zonwering. Welke eigenschappen zijn voor u belangrijk met betrekking tot het bedienen van de zonwering? Wilt u deze bijvoorbeeld op afstand kunnen bedienen, dan kunt u kiezen voor een elektrische zonwering met app besturing. U kunt daarnaast ook kiezen voor een handmatige zonwering. Deze hoeft alleen maar opgehangen te worden aan de gevel en is meteen gebruiksklaar. 

Customizen van de zonwering 

Nadat u de de juiste zonwering heeft gekozen, kunt u de zonwering volledig naar wens aanpassen. De zonwering wordt op maat gemaakt, zodat ze perfect aansluiten op uw ramen. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende systeemkleuren en kleuren van het zonweringsdoek. 

Wilt u graag persoonlijk advies bij het maken van de juiste keuze voor zonwering? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. 

Terug naar nieuwsoverzicht