My CMS Zonwering & Rolluiken

Hoe zwaar is een zonnescherm?

Een zonnescherm kan een prachtige toevoeging zijn aan uw huis, niet alleen vanwege de bescherming die het biedt tegen de zon, maar ook vanwege de esthetische waarde. Het is echter belangrijk om rekening te houden met het gewicht van een zonnescherm, vooral als u van plan bent om het zelf te installeren. Want hoe zwaar is een zonnescherm? In dit artikel gaan we dieper in op het gewicht van een zonnescherm en waar u op moet letten bij de installatie ervan.

Materiaal van het scherm

Een zonnescherm is een relatief zwaar object vanwege de materialen die worden gebruikt bij de productie ervan. De meest voorkomende materialen zijn aluminium, staal en soms hout. Deze materialen zijn allemaal vrij zwaar en kunnen bijdragen aan het totale gewicht van een zonnescherm. Bovendien zijn de schermen zelf meestal gemaakt van water- en weerbestendig materiaal zoals polyester of acryl. Ook deze stevige materialen dragen bij aan het gewicht. 

Hoe zwaar is een zonnescherm?

Het gewicht van een zonnescherm kan dus variëren, afhankelijk van het formaat en de materialen die zijn gebruikt bij de productie ervan. Over het algemeen kunnen simpele zonneschermen variëren van ongeveer 20 tot 60 kilogram. Grotere zonwering op maat die bijvoorbeeld over de volledige breedte van een groot raam of openstaande deuren worden geïnstalleerd hebben meestal een groter gewicht vanwege de extra materialen die nodig zijn om het scherm te ondersteunen.

Installatie van een zonnescherm

Bij het installeren van een zonnescherm is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van een zonnescherm. Wanneer u het scherm zelf installeert, moet u ervoor zorgen dat u het scherm veilig kunt tillen en bevestigen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevestigingspunten sterk genoeg zijn om het gewicht van het scherm te dragen. Als u niet zeker bent van uw eigen capaciteiten, is het altijd verstandiger om een professional in te huren voor de installatie. Bij IntraSol helpen wij u hier graag bij!

Voordelen van een zonnescherm

Hoewel de installatie van een zonnescherm dus niet zomaar gebeurt, zijn er veel voordelen verbonden aan het bezitten van een zonnescherm. Naast het bieden van bescherming tegen de zon, kan het ook helpen bij het verlagen van de temperatuur binnenshuis en dat is natuurlijk heerlijk in de zomer. Bovendien kan het de esthetische waarde van uw huis verhogen en uw buitenruimte aangenamer maken om te verblijven.

Benieuwd naar het gewicht van uw zonnescherm?

Het gewicht van een zonnescherm kan dus variëren afhankelijk van het formaat en de materialen die zijn gebruikt bij de productie ervan. Bij het installeren van een zonnescherm is het belangrijk om dit op een veilige manier te doen. Wij helpen u graag bij de aankoop en installatie van een nieuw zonnescherm. Bent u op zoek naar advies? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

Terug naar nieuwsoverzicht