My CMS Zonwering & Rolluiken

Horizontale zonwering: 4 tips en voorbeelden

Lekker hè, die zonnestralen? Buiten is het goed vertoeven wanneer het zonnetje schijnt, maar in huis kunt u last hebben van het felle zonlicht wanneer u net ontspannen op de bank wilt zitten of juist gefocust aan het werk bent. Gelukkig bestaan er verschillende duurzame en mooie oplossingen om dit (luxe)probleem te verhelpen. Doe inspiratie op met deze 4 voorbeelden van horizontale zonwering.

Voorbeeld 1: een knikarmscherm tegen de zon

Een knikarmscherm zorgt voor de nodige schaduw op uw terras en houdt de zon buiten. Deze luifel is voorzien van een aantal knikarmen die u met de hand kunt uitklappen of die middels een motortje kunnen worden uitgeschoven. In dat geval spreken we van elektrische horizontale zonwering. In beide modellen schuift het luifeldoek dankzij de knikarmen uit de cassette, tot de gewenste lengte. Deze knikarmscherm zonwering is eenvoudig te bedienen, is windvast en heeft geen steun nodig. Daarnaast zijn er verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar en kunt u deze ook op maat laten maken. Optioneel kunt u ook een oprolbare volant laten plaatsen aan de voor- of zijkant van de luifel voor nog meer schaduw.

Knikarmscherm-Balero

Voorbeeld 2: een uitvalscherm als zonwering

Uitvalschermen zijn een ideale vorm van horizontale zonwering voor zowel huizen als appartementen met grote en hoge ramen. Deze schermen hangen slechts deels voor het raam, waardoor u nog wel naar buiten kunt kijken. Dit type zonnescherm heeft een variabele uitvalshoek die u zelf kunt kiezen met het uitklappen van het uitvalscherm . De zonwering is ook goed inzetbaar op plekken waar niet gelopen of gezeten hoeft te worden. U kunt kiezen voor een cassette- of semicasette-uitvoering. De schermen hebben hierbij meerdere opties, zoals windvaste armen. U kunt ook kiezen of u voor een handmatige of elektrische bediening gaat.

Intrasol-Zonwering-Rolluiken-Uitvalschermen-thumb

Voorbeeld 3: een schaduwdoek boven het terras

Schaduwdoeken zijn een goedkope en effectieve manier van zonwering. Vaak worden deze gebruikt boven het terras of boven de speelplek van de kinderen. Met een schaduwdoek kunt u ook de inval van het zonlicht in huis beperken. Meestal wordt voor een schaduwdoek gekozen op plekken waar het moeilijk is om een overkapping, uitvalscherm of zonneluifel te plaatsen. Schaduwdoeken zijn UV-bestendig waardoor het doek niet verkleurt en daarnaast kunnen deze zowel driehoekig, vierkant als rechthoekig geplaatst worden.

Voorbeeld 4: sfeervolle markiezen

Markies zonneschermen zijn niet alleen zeer effectief, maar hebben ook een mooie klassieke uitstraling. Hierdoor hebben deze zonneschermen een toegevoegde waarde voor uw gevel. De markiezen zijn uitgevoerd met ronde lijnen en zowel goed te combineren met een klassieke gevel als met een moderne gevel. Door de dichte zijkant zorgt deze vorm van zonnewering voor een zeer goede bescherming tegen de zon, want het maakt bij markiezen niet uit aan welke kant de zon schijnt. U heeft een ruime keuze uit materialen die gebruikt kunnen worden voor zowel het frame als de kap van de markies. Denk aan hout of aluminium, of een combinatie hiervan. Daarnaast kunt u ook kiezen tussen elektrische markiezen of handmatig te gebruiken markiezen. 

Zonwering markiezen op maat

Tip: maak uw horizontale zonwering regelmatig schoon

Het schoonmaken van zonwering is in principe eenvoudig, zolang u het bijhoudt. Let erop dat u nooit in de volle zon schoonmaakt, aangezien de kans op vlekken dan groot is.

Vervuild aluminium kunt u schoonmaken met een vochtige doek en lauwwarm water, en eventueel met een neutraal afwasmiddel. Het aluminium kan na de schoonmaak eventueel in de wax gezet worden.

Een doek moet worden uitgerold zodat het met behulp van een zachte borstel en schoon water aan beide kanten kan worden gereinigd. Gebruik geen hogedrukspuit, schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen. Spoel het doek na met schoon water en laat het uitgerold opdrogen.

Een markies met groene of zwarte aanslag kan voorzichtig worden schoongemaakt met een hogedrukreiniger. Behandel het doek daarna met een middel dat algengroei tegengaat en het textiel waterdicht maakt. Schimmelvlekken kunt u helaas niet schoonspuiten. Witte of katoenen doeken zijn eventueel te behandelen met een oplossing met groene zeep en zachte borstel.

Meer weten over horizontale zonwering?

Bent u benieuwd welke zonwering het best bij uw wensen en woning type past of heeft u interesse in zonwering op maat? Neem vrijblijvend contact op met onze zonweringspecialisten.

Terug naar nieuwsoverzicht