My CMS Zonwering & Rolluiken

Knikarmschermen op maat; welke soorten terrasschermen zijn er?

Met een knikarm zonnescherm kunt u voorkomen dat de zon rechtstreeks uw woning in schijnt. Doordat dit type zonnewering over knikarmen beschikt, kunnen ze bijna horizontaal worden afgesteld. Deze terrasschermen weren hierdoor niet alleen de zon uit uw huis, maar zorgen tegelijkertijd ook voor schaduw op het onderliggende stuk tuin of terras. Om die reden kiezen veel huiseigenaren voor knikarmschermen wanneer ze bij het voor- of achterraam zonnewering willen plaatsen. Bij Intrasol verkopen wij diverse varianten robuuste knikarmschermen, welke op maat geleverd kunnen worden. Graag lichten wij hieronder toe welke soorten terrasschermen er zijn.

1. Terrasschermen met open systemen

Bij knikarmschermen met een open systeem, geniet het doek van de zonnewering nauwelijks bescherming tegen weersinvloeden. Wel zorgt een afwateringsslip aan de bovenzijde voor de geleiding van regenwater. Doordat het open systeem het meest eenvoudige systeem is, kunt u deze terrasschermen echter wel aanschaffen tegen een zeer gunstige prijs.

2. Knikarmschermen met semi-cassette-systemen

Anders dan bij open systemen is bij het semi-cassette knikarmscherm, de cassette aan de boven- en voorzijde gesloten. Aan de onderzijde is de cassette echter wel open, waardoor dit ook wel een half-open systeem wordt genoemd. Over het algemeen zijn deze terrasschermen goedkoper dan knikarmschermen met een volledig gesloten systeem. Daartegenover staat wel dat dit half-open systeem uiteraard iets minder bescherming biedt dat het volledig gesloten systeem.

terrasscherm op maat

3. Terrasschermen op maat met cassette-systemen

De meeste klanten kiezen voor een duurzaam knikarmscherm met een cassette-systeem. In dit type knikarmscherm zit het doek, wanneer het scherm dicht is, namelijk veilig opgeborgen in een volledige behuizing. Hierdoor zal het doek niet worden aangetast door wind en neerslag. Aangezien het in Nederland flink wat maanden per jaar veel kan regenen en hard kan waaien, is de keuze voor dit iets duurdere systeem op de lange termijn daarom voordeliger. Naast de keuze uit een open, semi-cassette of cassette-systeem heeft u bij de meeste van onze knikarmsystemen overigens ook nog de keuze uit elektrische bediening of handbediening.

Altijd een knikarmscherm op maat

Uiteraard leveren wij graag een terrasscherm af dat perfect aansluit op uw wensen en uw woning. Daarom kunt u bij ons uw knikarmscherm op maat bestellen. Dat wil zeggen dat zij op de exact door u gewenste breedtemaat gemaakt worden. Daarnaast kunt u een keuze maken uit twee type bedieningssysteem, verschillende kleuren en designs. Zo heeft u altijd een terrasscherm dat precies aan uw wensen voldoet!

Bent u op zoek naar passende zonnewering en wilt u meer informatie over onze terrasschermen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over onze knikarmschermen!

Terug naar nieuwsoverzicht