IntraSol Zonwering & Rolluiken

De verschillen tussen uitvalschermen en knikarmschermen op een rij

Bij ons van IntraSol Zonwering & Rolluiken vindt u een uitgebreid aanbod aan zonweringen op maat. U kunt hierbij denken aan de klassieke buitenzonwering of aan geavanceerde zonweringen met een elektrische bediening. In dit artikel nemen wij de uitval- en knikarmschermen onder de loep en geven wij een antwoord op de vraag wat de verschillen tussen beide zijn.

Wat zijn uitvalschermen?

Uitvalschermen beschikken over een variabele uitvalshoek. Deze uitvalshoek kunt u zelf bepalen wanneer u het scherm uitklapt. Op deze manier wordt er in huis en onder het uitval zonnescherm in de tuin een aangename temperatuur bereikt, zelfs op hele warme zomerse dagen. Het handige aan uitval zonwering is dat deze ook uitermate geschikt is op plekken waar niet gelopen of gezeten hoeft te worden.

2 soorten uitvalschermen

Bij ons van IntraSol kunt u kiezen uit verschillende uitvalschermen. De uitval zonneschermen zijn onder te verdelen in twee soorten, waaronder schermen met een semi cassette uitvoering en schermen met een cassette uitvoering. Eveneens kunt u kiezen uit andere opties, zoals windvaste armen of het type bediening dat u wenst. U kunt hierbij denken aan uitval zonwering met een handmatige bediening of een uitvalscherm met een elektrische bediening. Wij hebben vier uitval zonneschermen in ons assortiment, te weten: Cassette, Uitval 50/80, Kreta en Carre, elk met hun unieke eigenschappen.

Wat zijn knikarmschermen?

Met knikarmschermen, wellicht beter bekend onder de noemer “terrasschermen”, is het mogelijk om de zon uit huis te weren, terwijl het terras dat zich recht onder het scherm bevindt van schaduw wordt voorzien. Knikarmschermen zijn robuust; ze zijn dusdanig ontworpen om lang mee te gaan. Deze terrasschermen worden niet voor niets knikarmschermen genoemd. Ze zijn namelijk voorzien van hun kenmerkende knikarmen, die bijna volledig horizontaal afgesteld kunnen worden. Hierdoor is er een vrije doorloop onder het scherm door en dat maakt knikarmschermen uitermate geschikt om achter een woning en boven een terras toe te passen. Vandaar ook dat ze terrasschermen worden genoemd. Met een knikarmscherm heeft u in ieder geval altijd de juiste bescherming tegen de zon.

3 soorten knikarmschermen

Bij ons van IntraSol kunt u kiezen uit verschillende knikarm zonneschermen. De knikarmschermen zijn onder te verdelen in drie soorten, te weten:

  1. Open systemen;
  2. Semi cassette systemen (ook wel half gesloten
    systemen);
  3. Cassette systemen (ook wel volledig gesloten
    systemen).

Wij hebben terrasschermen van de Rainbow Collection in ons assortiment, waaronder de Ibiza Plus, de Marbella en de Balero. Alle drie de soorten schermen kunt u bij ons in meerdere uitvoeringen vinden. Daarnaast kunt u kiezen uit een knikarmscherm met een elektrische bediening – al dan niet met afstandsbediening – of een terrasscherm met een handbediening.

Wat zijn de verschillen?

Samenvattend kunnen wij concluderen dat een van de verschillen tussen uitvalschermen en knikarmschermen is dat die eerste ook uitermate geschikt is op plekken waar niet gelopen of gezeten hoeft te worden. Dit heeft ermee te maken dat uitvalschermen over het algemeen kleiner (over de breedte gezien) zijn en een grotere uitvalshoek hebben. In tegenstelling tot uitvalschermen, kunnen knikarmschermen juist bijna volledig horizontaal afgesteld worden, waardoor er een vrije doorloop onder het scherm is.

Bent u naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd in de keuzes die er zijn op het gebied van beide schermen en wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met een zonnescherm dat het beste bij u (en uw woning) aansluit.

Terug naar nieuwsoverzicht