IntraSol Zonwering & Rolluiken

De warmte buiten de houden met uw ramen doet u zo

Er zijn genoeg redenen om van de zomer te houden, van lange dagen die u buiten doorbrengt tot warm weer en de prachtige zonnestralen. De hitte kan echter ook een nadeel zijn, waardoor het moeilijk wordt om ’s nachts te slapen of overdag comfortabel te blijven. Daarom is het belangrijk om de hitte zoveel mogelijk uit uw huis te houden. Overdag de rolluiken of gordijnen sluiten kan helpen om de zon tegen te houden. Geniet van de warme zonnestralen buiten en kom thuis in een verkoelend huis. Hieronder leest u hoe u dit kunt doen! 

Zo houdt u de warmte buiten

Als het gaat om de warmte buiten houden met ramen, zijn er een paar verschillende dingen die u kunt doen. Een mogelijkheid is om gordijnen of rolluiken te gebruiken om de warmte buiten te houden. Als u iets effectievers zoekt, kunt u een folie op het raam gebruiken. Dit houdt de warmte buiten en maakt uw woning comfortabeler. Maar u kunt natuurlijk ook zonneschermen gebruiken om de zon van uw ramen te houden. Dit zijn maar een paar van de mogelijkheden die u hebt om de warmte buiten te houden. Kies er één die het beste bij u past en u zult er zeker van zijn dat u de hele zomer onbezorgd kunt genieten, van de warmte buiten en de koelte binnen!

Soorten raambekleding 

U vraagt zich vast af: ‘Welke gordijnen houden warmte tegen?’ We vertellen het u graag! Bij het kiezen van raambekleding zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Een belangrijke overweging is hoe goed de gordijnen of rolluiken de warmte zullen tegenhouden. Polyester en acryl stoffen zijn goede keuzes voor zonwerende raambekleding, zoals gordijnen of screens, omdat ze licht en warmte weerkaatsen. Ook rolluiken van aluminium of vinyl kunnen perfect zijn om de zonnestralen tegen te houden. Kies daarnaast voor een lichte kleur, want juist de donkere kleuren hebben de neiging meer warmte in zich op te nemen. Neem de tijd om de juiste raambekleding te kiezen. Zo kunt u het beste uw huis koel en comfortabel houden tijdens de warmste maanden van het jaar. 

Maak uw huis zomerproof! 

Gordijnen en rolluiken zijn dus een geweldige manier om de zon uit uw huis te houden en om de warmte buiten houden tijdens de zomermaanden. Een extra tip: sluit de gordijnen en rolluiken tijdens de piekuren van het zonlicht, zodat er geen extra warmte naar binnen kan komen.  

Of u nu op zoek bent naar gordijnen, rolluiken, andere zonwering of gewoon graag deskundig advies wilt hebben hoe u uw huis koel kunt houden in de zomerse hitte, we helpen u graag. Neem vandaag nog contact met ons op en dan zorgen we samen voor een optimale bescherming tegen de zon! 

Terug naar nieuwsoverzicht