IntraSol Zonwering & Rolluiken

Wat is het verschil tussen screens en rolluiken?

U wilt graag mooie buitenzonwering voor uw woning. Een verstandige keuze, want zonwering kan uw huis een heel stuk aangenamer maken. U heeft de keuze uit meerdere soorten buitenzonwering. Zonwering screens en rolluiken zijn hier allebei een goed voorbeeld van. Allebei deze soorten zonwering worden veel gebruikt. Of screens of rolluiken voor u de beste keuze zijn, hangt af van wat u precies zoekt. Om u opweg te helpen bij uw keuze zetten we hier de verschillen tussen rolluiken en screens voor u op een rijtje.

Allebei zijn zonwerend

U kiest zonwering natuurlijk vooral om de zon op warme dagen buiten te houden. Zowel screens als rolluiken hebben dan ook uitstekende zonwerende eigenschappen. Daarbij werkt een rolluik ook nog eens isolerend. Deze eigenschap heeft een screen niet. Wilt u dat de zonwering niet alleen zonwerend werkt, maar ook nog een extra isolerend effect heeft? Dan is een rolluik de betere keuze.

Naar buiten kijken of niet

Zowel een rolluik als een screen houdt de zon buiten. De manier waarop dit gebeurt is echter wel anders. Bij een screen blijft het mogelijk om overdag naar buiten te kijken. Van buiten naar binnen kijken is dan niet mogelijk, waardoor een screen voor uw privacy ook zeker fijn werkt. Ook een rolluik zorgt voor veel privacy, maar hierbij is het niet mogelijk om zelf nog naar buiten te kijken. Het rolluik sluit het hele raam af, waardoor u ook niets meer ziet van wat er buiten gebeurt. Hierdoor heeft een rolluik ook een verduisterend effect in de kamer, terwijl een screen het licht alleen wat filtert.

Meer dan alleen zonwering

Zoekt u niet alleen zonwering, maar wilt u uw huis ook veiliger maken? Dan zijn rolluiken de juiste keuze voor u. Een groot verschil tussen een rolluik en een screen is namelijk de inbraakwerende werking. Rolluiken sluiten uw ramen helemaal af. Dit verhoogt de veiligheid van uw woning. Screens hebben deze fijne bijkomstigheid niet.

Het verschil tussen screens en rolluiken: vraag een passend advies

Rolluiken en screens zijn allebei een uitstekende keuze voor uw woning. Welk type zonwering beter bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie. Twijfelt u nog tussen rolluiken en screens of heeft u vragen over deze (of andere) soorten zonwering? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. Of vraag een gratis offerte aan, zodat u een compleet beeld krijgt van uw opties. Wie weet geniet u dan binnenkort van uw fijne woning met passende zonwering.

Terug naar nieuwsoverzicht