IntraSol Zonwering & Rolluiken

Het kiezen voor de juiste kleur zonnescherm

Een zonnescherm is om meerdere redenen een erg goed idee. Maar de buitenzonwering is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren. Hoe kiest u uit al die verschillende types en kleuren zonneschermen nou de juiste voor uw woning? Bij IntraSol helpen we u graag kiezen. Vraagt u zich af welke kleur zonnescherm het beste is? U leest hier alles over, zodat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Verschillende zonnescherm doek kleuren

Het doek van uw zonnescherm beslaat een groot gedeelte van het scherm. Dat betekent dat het erg zichtbaar is als u het zonnescherm gebruikt. Op de uitstraling van uw terras heeft de kleur van het doek dan ook veel invloed. Tegelijkertijd moet het doek zoveel mogelijk zon en UV-straling tegenhouden. Welke kleur zonnescherm is het beste? Donkere kleuren zijn beter het tegenhouden van UV-straling dan lichte kleuren. Een compleet zwart zonnescherm is daarom erg effectief. Maar of u dit ook mooi vindt is natuurlijk iets anders. Daarom is de beste kleur voor het doek van uw zonnescherm altijd persoonlijk. Bij IntraSol vindt u ook veel zonneschermdoeken in gecombineerde kleuren. Zo’n patroon geeft volgens veel mensen het zonnescherm nog net dat beetje extra. Maar ook hierbij is het weer persoonlijk of u dit mooi vindt of niet. En hoewel donkere kleuren het meest effectief zijn, werkt ook een lichte kleur zonneschermdoek zeker voldoende.

De kleur van de cassette

Naast de kleur van het doek van het zonnescherm, moet u ook een kleur kiezen voor de cassette van de buitenzonwering. Hierbij heeft u vaak de keuze uit een aantal standaard kleuren. Welke kleur u hiervan kiest, is puur afhankelijk van wat u mooi vindt. Past een licht profiel goed bij uw woning of kiest u juist voor een donkere afwerking? Niet bij elk type zonnescherm kunt u uit alle opties kiezen. Laat u daarom altijd goed informeren over welke kleuren er bij uw zonnescherm mogelijk zijn.

Hulp nodig bij het kiezen? Wij adviseren u graag!

Bent u geïnteresseerd in een zonnescherm, maar twijfelt u nog over het type of de kleur? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen u graag alles over de diverse mogelijkheden en adviseren u over de beste opties in uw situatie. Ook brengen we een scherpe offerte voor u uit, zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Zo zorgen we er graag voor dat u dag in dag uit op uw eigen terras geniet van uw schitterende zonwering.

Terug naar nieuwsoverzicht