IntraSol Zonwering & Rolluiken

Zonneschermen voor een vintage look and feel

Over smaak valt niet te twisten. Sommige mensen houden van modern en strak, anderen voelen zich prettiger bij een vintage of retro stijl. Wie zijn of haar huis heeft ingericht in een bepaalde sfeer, wil dit uiterlijk natuurlijk het liefst ook doortrekken naar buiten. Heeft uw interieur een uitstraling van vroegere jaren, dan is het wel zo mooi als het design van de zonwering buitenshuis niet ontzettend hedendaags is. Maar welke zonneschermen geven u nu die fantastische vintage look & feel?

1. Kiezen voor markiezen 

Moderne zonweringen, zoals rolluiken of screens, zullen uw huis niet de uitstraling bezorgen waar u naar op zoek bent, als u houdt van vintage en retro. Een vorm van zonwering die dit wel zal doen, is de markies. Markiezen waren een van de eerste soorten zonwering die in Europa werden gebruikt. Vroeger zagen we ze veel bij woningen, tegenwoordig worden ze vaak aangebracht op winkelgevels. Ze zijn dan ook erg effectief, want niet alleen de voorzijde, maar ook de zijkanten zijn bekleed met doek. In opgetrokken toestand blijft dit droog en is het beschermd tegen vuil. Markiezen hebben een landelijke uitstraling en zijn dan ook ideaal voor wie een vintage zonnescherm zoekt. Kies zelf de materialen voor zowel het frame als het doek uit en ontwerp zo uw markies op maat!

2. Een vintage look met een uitvalscherm

Een type zonwering dat ook past bij een vintage woning, is het uitvalscherm. Dit scherm wordt met een elektrische motor bediend, of handmatig met een band of draaistang. Aan u de keuze! Het uitvalscherm moet vaak worden opgehangen met windvaste armen, waar veren in zitten, en heeft een variabele uitvalshoek die u zelf kunt kiezen bij het uitklappen. Met een uitvalscherm blijft het ‘s zomers lekker koel onder het scherm in de tuin, en in de binnenruimte erachter.

3. Zonbescherming met een knikarmscherm

Wie op zoek is naar de vintage look and feel, maar een markies of een uitvalscherm niet ziet zitten, kan ook nog kiezen voor een knikarmscherm. Dit type is bedoeld om de zon uit huis te weren en het er recht onder liggende terras van schaduw te voorzien. Net als het uitvalscherm heeft het knikarmscherm/knikarm zonnescherm een rol aan de bovenzijde waar een doek omheen is gewikkeld. Hier zit ook vrijwel altijd een kap op, en tegenwoordig bevindt het geheel – inclusief de armen – zich vaak in een cassette. De knikarmen kunnen bijna horizontaal afgesteld worden, wat betekent dat u vrij onder het scherm kunt doorlopen. De bediening kan handmatig gebeuren, maar vaak wordt er gebruikgemaakt van een ingebouwde buismotor met afstandsbediening. 

Wilt meer weten over onze zonneschermen met een vintage uitstraling, maar met de effectieve werking van vandaag de dag? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar nieuwsoverzicht