My CMS Zonwering & Rolluiken

Hoe maak ik de juiste keuze voor mijn zonwering voor buiten? 3 tips!

Zomerse dagen zijn heerlijk, maar kunnen er ook voor zorgen dat de temperatuur in huis minder aangenaam is. Buitenzonwering biedt in dit geval de oplossing, het zorgt namelijk voor schaduw in huis of op het terras. Echter zijn er veel verschillende soorten woningen, daarom helpen wij u op weg bij het maken van de juiste keuze.

1: De verschillende soorten buitenzonwering

Allereerst is het goed om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden in buitenzonwering. Stel hierbij de vraag: Wilt u alleen uw huis koel houden of wilt u bijvoorbeeld ook een schaduwplek op het terras creëren? Wij hebben de meest voorkomende buitenzonwering voor u op een rij gezet.

Uitvalschermen

Dit is een van de meest toegepaste en bekende zonneschermen. De eenvoudige constructie bestaat uit twee vaste armen waarmee het scherm kan worden in- en uitgeklapt. Met een uitvalscherm blijft zowel de temperatuur in huis als onder het scherm aangenaam.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn ideaal wanneer u schaduw wilt creëren boven uw terras. De armen van het scherm zitten vlak onder het doek, waardoor een vrije doorloop hieronder mogelijk is.   

Screens

Wanneer u weinig ruimte heeft voor buitenzonwering, is een screen een goed alternatief. Screens openen en sluiten verticaal, waardoor ze nauwelijks ruimte in beslag nemen. Screens verkoelen uw woning maar, zijn niet geschikt om schaduw te creëren op een terras. Wel kunt u door het screendoek van binnen naar buiten kijken. 

Rolluiken

Rolluiken zijn oprolbare lamellen die bij volledige verspreiding een pantser vormen voor het raam, u kunt hierdoor dus niet naar buiten kijken. Dit zorgt er wel voor dat ze naast een verkoelende werking ook geluidswerend en isolerend werken.

2: Het bedieningsgemak

De tweede keuze waar u voor komt te staan heeft te maken met het gebruiksgemak van de buitenzonwering. Welke eigenschappen zijn voor u belangrijk met betrekking tot het bedienen van de zonwering? Wilt u deze bijvoorbeeld op afstand kunnen bedienen, dan kunt u kiezen voor een elektrische zonwering met app besturing.

De tweede optie is een handmatige buitenzonwering. Deze hoeft in principe ‘alleen’ maar opgehangen te worden aan de gevel en is meteen gebruiksklaar doordat hij niet aangesloten hoeft te worden aan het stroomnetwerk. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

3: Pas het aan naar wens

Tot slot is het goed om te weten dat buitenzonwering volledig naar wens kan worden aangepast, ongeacht het type waarvoor u kiest. De zonwering wordt op maat gemaakt, waardoor ze perfect bij uw ramen en woning passen. Daarnaast kunt u los gaan met onder andere de systeemkleuren en de kleuren van het zonweringsdoek. 

Wilt u graag persoonlijk advies bij het maken van de juiste keuze voor buitenzonwering? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Terug naar nieuwsoverzicht