My CMS Zonwering & Rolluiken

Dit zijn de trends van zonwering screens in 2022!

Zonwering screens zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst, dat is niet gek als je ziet dat de Nederlandse zomers steeds warmer worden. Tegenwoordig wordt de zonwering steeds vaker gezien als onderdeel van het in- en exterieur en breiden de mogelijkheden alleen maar uit. Wat voor trends zien wij voor het komende jaar? 

Automatisering

Tegenwoordig zijn steeds meer huizen ‘smart’. Dat wil zeggen dat u via een centraal systeem uw apparaten kan bedienen. ‘Google, zet de lamp in de woonkamer aan’, kent u wellicht al. Ook zonwering screens kunnen aangesloten worden op dit systeem, door bijvoorbeeld een lichtsensor te koppelen aan de elektrische zonwering. Vervolgens bedient u het zonweringssysteem met een afstandsbediening of via een app op uw smartphone. Heel fijn als u even niet in de buurt bent, maar u huis toch koel wilt houden. 

Screens zonwering in grijstinten

Waar de zonwering screens vroeger niet fel genoeg konden zijn, zien we de laatste jaren een verschuiving naar grijstinten. Het voordeel van grijstinten is dat ze een stijlvolle uitstraling hebben en daarnaast tijdloos zijn. Zoals eerder aangegeven wordt de zonwering steeds vaker afgestemd op het in- en exterieur. Voorbeelden hiervan zijn witte huizen met een lichtgrijze zonwering en industrieel uitziende huizen met een donker antraciete zonwering. 

Kwaliteit van zonwering

Een andere trend in zonwering screens is de verschuiving van kwantiteit naar kwaliteit. Steeds meer mensen kiezen duurzaamheid en kwaliteit boven een goedkoop alternatief. Zonwering screens moeten vaak op maat gemaakt worden. Wanneer u kiest voor een goedkopere optie is de kans aanwezig dat de zonwering niet perfect aansluit op uw raam, en dus ook niet optimaal werkt.

Zonne-energie

Om onze aarde op een wat betere manier achter te laten aan onze kinderen, zijn zonwering screens op zonne-energie steeds meer in opkomst. Hierbij zorgt een zonnepaneel ervoor dat de accu van de zonwering wordt opgeladen. Het gebruik van netstroom is hierdoor niet meer noodzakelijk.  

Overkapping

Het buitenleven trekt steeds meer mensen, een gevolg hiervan is dat de tuin steeds vaker als verlengstuk van de woning wordt gebruikt. Een overkapping biedt de optie om lekker lang buiten te blijven zitten, ongeacht de weersomstandigheden. Afhankelijk van het materiaal van de overkapping, kan het onder de kap al snel heet worden op een zomerse dag. Gelukkig bestaat er geïntegreerde zonwering in de overkapping, zo geniet u ook tijdens de warme zomerdagen van een heerlijk verkoelende plek in de tuin. Wilt u graag een zonwering screen op maat? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Neem voor meer informatie contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Terug naar nieuwsoverzicht