My CMS Zonwering & Rolluiken

Wat is een ritsscreen?

Ritsscreens worden steeds populairder als zonwering voor ramen en terrassen. Maar wat zijn ritsscreens precies en waarom zijn ze zo geliefd? In dit artikel leggen we alles uit over ritsscreens, hun voordelen en hoe ze werken. Als toonaangevend bedrijf op het gebied van zonwering, helpt Intrasol u bij het kiezen van de juiste ritsscreen voor uw woning.

Wat zijn ritsscreens?

Wat zijn ritsscreens? Ritsscreens zijn verticale zonweringssystemen die bestaan uit een screendoek dat strak tussen twee geleiders wordt gespannen. Ze zijn ontworpen om zonlicht te filteren, schadelijke UV-straling te blokkeren en tegelijkertijd het zicht naar buiten te behouden. Ritsscreens worden vaak op maat gemaakt en kunnen worden aangepast aan de specifieke afmetingen en stijl van uw ramen of terras.

De voordelen van ritsscreens

Ritsscreens bieden diverse voordelen ten opzichte van andere vormen van zonwering. Ten eerste helpen ze de temperatuur in het huis te reguleren door de zonnestralen tegen te houden voordat ze het glas bereiken. Dit zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en kan zelfs energiebesparingen opleveren. Daarnaast bieden ritsscreens privacy door inkijk van buitenaf te verminderen, terwijl u nog steeds van het uitzicht naar buiten kunt genieten. Verder zijn ritsscreens duurzaam en onderhoudsvriendelijk en kunnen ze bescherming bieden tegen insecten en pollen. Ze zijn ook bestand tegen verschillende weersomstandigheden, waardoor ze geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik.

Hoe werken ritsscreens?

Het unieke kenmerk van ritsscreens is het ritssysteem, vandaar de naam. Het screendoek is voorzien van een speciale ritssluiting die in de geleiders is geïntegreerd. Hierdoor blijft het doek altijd strak en op zijn plaats, zelfs bij harde wind. Het doek kan eenvoudig omhoog en omlaag worden gebracht door middel van een elektrische motor of handmatige bediening. Met een afstandsbediening of schakelaar kunt u de positie van het screen nauwkeurig instellen en de hoeveelheid licht en privacy regelen.

Kies voor comfort en stijl met ritsscreens van Intrasol

Of u nu op zoek bent naar zonwering voor de ramen of juist voor het terras, ritsscreens bieden een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Met hun strakke design en veelzijdige eigenschappen zijn ritsscreens een populaire keuze geworden voor huiseigenaren die op zoek zijn naar comfort, privacy en een stijlvolle uitstraling. 

Heeft u nog andere vragen over wat ritsscreens zijn? Neem dan contact met ons op!

Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren en te begeleiden bij het kiezen van de juiste ritsscreen voor uw woning. We bieden een ruim assortiment aan kleuren, materialen en afwerkingen om ervoor te zorgen dat u de perfecte match vindt die past bij de stijl van uw huis. Bovendien zorgen we voor een vakkundige installatie, zodat u jarenlang kunt genieten van de voordelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen om de perfecte zonwering op maat te realiseren.

Terug naar nieuwsoverzicht